martes, 4 de enero de 2011

Belén de arena

Juletradisjon på GC: Reise til Las Palmas for å se Belén de arena de Las Canteras, altså Betlehem i sand på canterasstranda. Hvert år i desember okkuperes en stor del av stranda av store, vakre sandformasjoner. Her ser vi på de Hellige tre konger. Disse er jo sentrale på flere måter, de kommer nemlig med gaver til alle barna natt til 6.januar. Stakkars barn tenker vi, de må jo vente en evighet, men de er jo så klart ikke vant til annet og har et annet perspektiv på julen enn det vi har. Heldige våre barn som får ekstra lang juelferie, og jammen kommer ikke kongene innom vårt hus også! Birk må jo kunne fortelle på skolen at også han fikk gave av kongene :-)

I dag var det selve julefortellingen som var tema, og vi lurte alle veldig på hvordan de har klart å lage så store og flotte figurer av sand!! Vi fikk vite av vakten ved inngangen at de bruker vann, MYE vann, og lim. Vi er imponert :-)




Etter Betlehem gikk vi på rulleskøyter. Det er flere lekeplasser langs stranda. Bo fikk like rulleskøyter som Birk til jul, så nå er det bare å øve, øve og øve seg.

Hvorfor like klær på gutta?? Enkelt! Når vi kan fortelle Bo at Birk har den rød t-skjorta på seg, er det gjort på 1-2-3 å kle på Bo. Ellers er Bo svært vrang og bruker laaaang tid på å bestemme seg for hva slags antrekk han skal ha. Som regel er det ikke DEN shortsen, ikke DEN t-skjorta og ikke DEN genseren. Når begge er kan ha like kule klær er det ingen sak.




Så is. Italiensk og maaange smaker å velge i. Det kan fort bli feil når man er fire år og jobber mye med å finne seg selv. Da damen hadde laget en perfekt iskule til Bo, og den lå pent i iskoppen var det så klart feil. Feil kopp og feil is. Vi gir ofte etter for slike feiloppfatninger, vi vet jo at dette er over etter en liten periode. Tobias brister sjelden sammen i gråt over feil farge på kopp og tallerken, han sover heller ikke sammen med oss om natten. Så Bo får bestemme når det er situasjoner hvor han faktisk kan få ta avgjørelser som for han oppleves som viktige. Jenta bak disken var enten enige med oss, eller bare rett og slett sjarmert av den sure, søte fireåringen, for på under to sekunder var feil is borte og ny skål og ny is på plass i hånda til Bo.

(Vi kan nevne at isen ikke falt i smak likevel. For egentlig liker ikke Bo is så godt, det bare ser helt herlig ut der den ligger og frister bak disken. Sukk....)


Disse tre damene ville sitte på hjem da det ble kveld og sandfigurer, rulleskøyter og is var over for denne gang. De krøp fnisende inn i bilen, med armene fulle av handleposer fra Bershka, Primark og H&M. "Hva synes du mamma?" Aurora viser fram drømmelua i kunstpels med små ører og lange dusker....
God romjul !

No hay comentarios: