martes, 27 de enero de 2009

GC Challenge

75 kilometer. 2.000 meter høydeforskjell. 20 timer. I bil ville ikke dette vært noe problem, heller ikke med sykkel, men til fots? Jepp, det var det som var utgangspunktet ved Running Challenge Gran Canaria 2008.


I oktober, sent en lørdags natt kommer Glenn utslitt og knapt i stand til å gå ned trappa vår. Han har lagt et 16 timers langt løp bak seg på tvers av Gran Canaria, fra Puerto Mogan i sør, til Las Palmas i nord. Denne halvgale utfordringen tok han sammen med Mads (dansken). Gutta trente så godt de kunne fram mot den store dagen, hvor de var de to eneste blekansiktene blant ca 200 spanjoler.


Første checkpoint. Utstyret sjekkes, det drikkes vann og spises frukt og sjokolade for å få opp energinivået. Så begir de seg ut på den tøffeste etappen på turen: Presa de las Niñas - Pico de las Nieves. Vi skal opp ca 1.200 høydemeter fordelt over 20 kilometer med fjelltopper. Det gikk opp og ned, opp og ned, opp og ned osv.

Siste stopp var Santa Brigida.
Her ble det servert frukt, vann og sjokolade. I tillegg fikk de tilbud om sjokoladekake!!! Spanjolene er ikke snaue når de er på tur. Det ser ikke sånn ut på bildet, men her er gutta rimelig tomme for energi og begynner å miste motivasjonen. De får den igjen når vi begynner å løpe, men mister den på nytt når de treffer på en 5 kilometer lang barranco med store løse rullesteiner.
Endelig!
Såååå såre og verkende knær at det er så vidt Glenn klarer å gå. Likevel løp de over målstreken, kun for å beholde selvverdet. De ble klokket inn til tiden 16.06.04 ! (Det måtte gjennomføres på under 24 t) Konene heiet (uthvilte og freshe) mennene over målstreken, guuud så sporty ektemenn vi har ;-)

Skal bragden gjentas neste år? Tjaa ......

1 comentario:

Anne dijo...

Hola amigos!
Veldig hyggelig å se bloggen oppe og gå igjen! Jeg synes dere underdriver litt når det står at turen ikke er noe problem i bil.... har hatt noen "gråte og brekke meg"- turer oppe i de fjellene ;-) Utrolig imponerende at du gjennomførte turen, Glenn!!! I grunnen ganske imponerende å bare vurdere det. Er du inne på facebook av og til, Lindy? Er ikke så sikker på mailadressen din, så jeg har brukt facebook i stedet. Håper alt er bare bra med dere, alle seks. Ha ei fin helg! Klem, Anne