domingo, 28 de noviembre de 2010

Talleres de navidad




Hvorfor ikke bruke vannflasker, brusbokser og jogurtbegre som julepynt?

På Artemi er de nå i ferd med å lage et juletre av nettopp disse tingene. Dette skal pynte skolen i julehøytiden, og barna deltar i forberedelsene. Nå er det jo ikke mulig å få tak i et grantre her på øya, så dette hadde uansett ikke vært et alternativ.

Likevel er dette en god idé, alt trenger ikke koste penger, kunsten kjenner ingen begrensninger og gjenbruk er i tråd med vår tidsånd.





Vi foreldre ble invitert til klasserommet for å hjelpe barna, vi vet jo alle at maleaktiviteter når 24 barn på 6 år er i sving, krever stor innsats fra omgivlsene, dette var inget unntak.

For det første var lydnivået i klasserommet upåklagelig når barna var frie til å snakke sammen. Det ropes fra det ene hjørnet av rommet til det andre, det diskuteres høylydt hvorvidt vannbegeret til vask av pensler skal stå på min eller din side av bordet.






Hvem som skal ha blå og hvem som skal ha gul. Fornøyde utrop hver gang et produkt kan settes til side til tørk. Det betyr 24 fornøyde utrop hvert 5.minutt.
Med andre ord: Ingenting å si på stemningen!

Jeg er imponert over Pacos kontroll, ro og omsorg. Det er ikke til å stikke under en stol at spanske barnekropper er fulle av liv og lyd.

Etter en og en halv time,kom vi i mål....





...nå venter vi bare på det endelige resultatet....



1 comentario:

★ Heidi ★ dijo...

Hei!!
Saa utrolig hyggelig med baade mail og kommentar paa bloggen fra en annen mama i Spania. Jeg er visst ikke alene her nei:)
Vi kom hit til Banyoles, Katalonia for snart 4 aar siden da jeg var i permisjon med Marcus. Han var 3 mnd da vi kom og vi tenkte aa se det hele litt an. Men Spania er jo et toppen land aa bo i, ikke sant?!
Og naa er vi altsaa 4, og snart bodd her 4 aar.
MEN; vi har planer om aa sette snuten nordover ganske saa snart. Over nyttaar er planen aa ta med oss snippsakene og pröve aa bo i Norge 1 aars tid...
Har ikke funnet jobb ennaa, men er i gang med det.
Det blir litt som et eventyraar for oss. Vil saa gjerne at guttene skal laere seg godt norsk og det skader ikke om Salva laerer seg det ogsaa;)

Dere blir boende eller?

Jeg ville legge meg til som fölger hos deg, men det virker ikke som du har den funksjonen?
Du faar gjerne legge deg til hos meg, bare hyggelig med flere fölgere vet du:)

KLEM fra Banyoles/
Heidi.