domingo, 28 de noviembre de 2010

Talleres de navidad




Hvorfor ikke bruke vannflasker, brusbokser og jogurtbegre som julepynt?

På Artemi er de nå i ferd med å lage et juletre av nettopp disse tingene. Dette skal pynte skolen i julehøytiden, og barna deltar i forberedelsene. Nå er det jo ikke mulig å få tak i et grantre her på øya, så dette hadde uansett ikke vært et alternativ.

Likevel er dette en god idé, alt trenger ikke koste penger, kunsten kjenner ingen begrensninger og gjenbruk er i tråd med vår tidsånd.





Vi foreldre ble invitert til klasserommet for å hjelpe barna, vi vet jo alle at maleaktiviteter når 24 barn på 6 år er i sving, krever stor innsats fra omgivlsene, dette var inget unntak.

For det første var lydnivået i klasserommet upåklagelig når barna var frie til å snakke sammen. Det ropes fra det ene hjørnet av rommet til det andre, det diskuteres høylydt hvorvidt vannbegeret til vask av pensler skal stå på min eller din side av bordet.






Hvem som skal ha blå og hvem som skal ha gul. Fornøyde utrop hver gang et produkt kan settes til side til tørk. Det betyr 24 fornøyde utrop hvert 5.minutt.
Med andre ord: Ingenting å si på stemningen!

Jeg er imponert over Pacos kontroll, ro og omsorg. Det er ikke til å stikke under en stol at spanske barnekropper er fulle av liv og lyd.

Etter en og en halv time,kom vi i mål....





...nå venter vi bare på det endelige resultatet....



domingo, 21 de noviembre de 2010

Santa Cruz: Shopping, park og batido



I løpet av de to ukene vi bodde på Tenerife hadde vi tre turer til øyas hovedstad, Santa Cruz.

Med en slitt (etter å ha nilest hver side og mistet den ut av bilvinduet på motorveien, for så å finne den igjen i grøftekanten) Lonely Planet i veska, fant vi fram til anbefalt kafé hvor de skulle servere øyas beste batido (det vi kaller smoothie).

Vi fant den, spiste litt papas og drakk batidoen, som ikke slo den vi får på El Limon, i Puerto de la Cruz. Så er det sagt. Men utvalget var upåklagelig, her serverte de til og med avocado og marracuya, nam!


Mens vi venter på batidoen vår, papas og ketchup, alltid like godt



Vi fikk shoppet litt, men best av alt "oppdaget" vi Macaco. Han satte etter dette stemningen for resten av ferien vår...






Plaza Candeleras, med Plaza de España i bakgrunnen. Denne plassen har fått sitt navn etter alle lyskuplene som henger mellom trærene. Vi var trøtte etter en hel dag i hovedstaden og droppet derfor å vente på mørket og lystenningen, det får bli neste gang..






Hotel Conchi




Kanskje lar vi bildene tale for seg selv.......










Morgenstemning....






viernes, 19 de noviembre de 2010

Hoppeslott og fiskelykke



Vi deltok i seremonien for sjømennens skytshelgen, Virgen del Carmen. I tre dager varer fiestaen, og dansen, musikken, maten og båtkortesjen er ritualer for å glede helgenen. Hun bringer lykke og sørger for at næringen går en rik sesong imøte.

Vi..vi bare liker musikk, sang og dans. Og....







hoppeslott !!












For å være helt ærlig var nok hoppeslottet viktigere for gutta enn fiskelykken.

Hoppelykke!




Her er gudinnen på vei ut til følgebåten, og fiestaen avsluttes med en høytidelig båtkortesje hvor gudinnen tilslutt "gravlegges"



Tør vi hoppe?

La Gomera


Den eldste bydelen i Valle Gran Rey. Midt i husklyngen ligger vårt Hotel. Hotel Conchi som har samme navn som eieren. Stedet er en perle, det er stille, stille. Ingen biler, ingen gatelys og ingen neonskilt. Om natten bare fuglesang og en stjernehimmel mye nærmere enn slik vi opplever den på Gran Canaria.


Bystranda. Høye bølger og plass til mange. Her samles byens familier seg hver kveld. Da er det lek helt til sola går ned. Ingen hoteller, og ingen turister...


Bare nye venner....